Chirurgie spinala robotica

Ce este MazorX? De ce chirurgie robotică spinală?

Chirurgia asistată de robot este vârful de tehnologie la acest moment și depășeste în acuratețe un chirurg antrenat, sistemul său de ghidare acționând fără eroare în timpul intervențiilor chirurgicale. Robotul MazorX este un sistem complet, rezultatul a peste 25 de ani de cercetare și inovație în domeniul chirurgiei robotice și are trei funcții majore: planificarea pre-operatorie și intraoperatorieghidarea robotică și navigația in timpul intervenției.

Orice neurochirurg are nevoie de  tehnologie și inovație de ultimă oră care îi permit precizie și o vizualizare mai bună intra-operatorie, un câmp operator mai mic și un timp de recuperare mai rapid pentru pacientul său. Iar acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care le aduce chirurgia robotică spinală.

Datorita functiei de planificare preoperatorie se pot face analize 3D reproducându-se exact modelul coloanei pacientului, se poate face astfel o selecție personalizată a implanturilor, se aleg tr.aiectoriile optime iar rezultatul intervenției devine previzibil. Chirurgul planifica cu acuratețe fiecare etapă a intervenției chirurgicale chiar înainte de a intra în sala de operație.

 

În chirurgia coloanei vertebrale, poate mai mult decât la majoritatea procedurilor chirurgicale, este nevoie de foarte multă experiența și precizie, iar robotul MazorX acționează ca o a doua pereche de mâini în timpul operației.  Cu navigația chirurgicala, una din funcțiile Mazor X ™, chirurgul are o vizibilitate bună și controlează intervenția în timp real, fără a fi nevoie să efecteaze o incizie mai mare sau să expună pacientul operat la radiații prin mai multe raze X. O incizie mica înseamnă pentru pacient un risc mai mic de infecție, mai puține dureri postoperatorii și un timp de recuperare mai rapid.

În chirurgia spinală există un număr semnificativ de intervenții în care sunt necesare implanturi, pentru fixarea coloanei sau pentru corectarea diverselor deformări. Numărul implanturilor necesare depinde de patologia abordată și de complexitatea cazului medical. Sunt și afecțiuni în se folosesc un număr mai mic de implanturi, dar care se introduc printr-o manieră minim invazivă.

Robotul MazorX aduce un maxim de precizie atât în intervențiile minim invazive unde căile de lucru sunt extrem de înguste cât și în afecțiunile care impun intervenții largi, deschise.